Nakladatelství

Bonvivánova kulinária

Drobné eseje o jídle a pití

ISBN: 978-80-87377-80-2

Formát: 120x190 mm, brož. vaz., 168 s.

Rok vydání: 2015, (1. vydání)

Cena: 249,- Kč

Edice: Eseje, sv. č. 22

EAN: 9788087377802

Grafická úprava: Petr Krejzek, ReDesign

V souboru drobných, jemně ironických esejů zkoumá Viktor Šlajchrt pokrmy i nápoje zejména z hlediska kulturní historie, ale všímá si i jejich současných mediálních obrazů. Ochutnávání se v jeho pojetí stává básnickou a filosofickou zkušeností. Klade si otázku, zda lze odvodit ze stravovacích návyků různých národů „geogastronomickou komparatistku“, jež by vycházela z pozorného sledování chutí a vůní regionálních specialit. Viktor Šlajchrt, známý spíš jako literární a výtvarný kritik, se gastronomickou publicistikou více zabýval v druhé polovině devadesátých let, kdy působil jako šéfredaktor časopisu Bar&Man a spolupracovník časopisu Labužník.

Zpět   |   Nahoru

Novinky

Praha mizerná

Josef Kroutvor

Noc z olova

Hans Henny Jahnn

Zpoždění

Lubomír Martínek

Divůtajný Marimbo

Vít Kremlička